הדרכה וליווי מקצועי
הארגון לחקלאות אורגנית מאגד בתוכו מאות יצרנים, עוסקים ופעילים במגוון עיסוקים בתחום הייצור האורגני, התעשייה, המסחר והסביבה.
במסגרת הארגון פועלים מומחים, חוקרים, עובדי אדמניסטרציה ומנהל ומספר רב של מתנדבים.
בני שמולביץ
יו"ר ההנהלה בארגון לחקלאות אורגנית
חבר קיבוץ עלומים. בוגר לימודי חקלאות וכלכלה.
חקלאי משנת 1975. במהלך השנים ריכז כ- 20 שנה את ענף הגד"ש בקיבוץ עלומים.
מנכ"ל גד"ש "אורן" שותפות משקים ארז, אור הנר וכרמיה 10 שנים.
בשנת 90 הקים בארגון את שולחן השורשים האורגנים.
חבר מזכירות בארגון לחקלאות אורגנית כ-20 שנה.
ב- 10 השנים האחרונות שימש כיו"ר ההנהלה מול שלושה מנכ"לים.
אלי אהרון
מנהל האגף המקצועי בארגון לחקלאות אורגנית
מתגורר במושב עמיעוז, בעבר, בעל משק חקלאי לגידול ירקות, פרחים ומטעים. סיים בהצטיינות תואר ראשון רב תחומי מורחב במדעי המדינה, מדעי החברה ומשאבי אנוש – ובעל תואר שני במדעי המדינה, ממשל ומדיניות ציבורית משולב התמחות בביקורת פנימית וציבורית – אוניברסיטת בר אילן בשיתוף עם לשכת המבקרים הפנימיים בישראל.
בשנים 2002-2013 שימש כסגן ראש המועצה האזורית אשכול.
בשנים 1998-2002 ניהל את הועדה החקלאית במועצה האזורית אשכול.
כיום, מנהל האגף המקצועי בארגון מגדלי הירקות.
ד"ר יזהר טוגנדהפט
מרכז תחום מטעים. מרכז תחום הגנת הצומח והזנה.
אגרונום, עם נסיון של 20 שנה בנשירים, גפן וזית, בעשור האחרון שימש אגרונום כרם הזית בקיבוץ רביבים. משלב מחקר ועשייה חקלאית, בהגנת הצומח והזנה. הטמיע פרוטוקול הדברה משולבת בכרמי הזית ברמת נגב. עסק גם בהפעלה ובקרה של בתי בד.
יזהר מביא לחברי הארגון הסתכלות כוללנית של גידול הזית, מהשורשים ועד לאטמוספירה, מהעץ לבקבוק.
איציק כהן
מרכז גידול ירקות בחממות ובתי צמיחה
מתמחה בחקלאות אורגנית בחממות. ממייסדי החקלאות האורגנית בישראל במבנים (חממות/מנהרות/בתי רשת).
משנת 1987 ועד היום מדריך לגידולי ירקות אורגניים בחממות באזור הדרום ובבקעת הירדן
טלי ברנר
מרכזת תחום תעשיה חקלאית אורגנית
טלי בוגרת הפקולטה לביוטכנולוגיה והנדסת מזון בטכניון. עבדה בתעשיית המזון הישראלית מעל 35 שנה.
החל מ- 1997 פעילה בארגון האורגני הבינלאומי IFOAM
מעורבת ומקדמת את התקינה האורגנית בארץ. ומעורבת בקידום התקינה האורגנית בעולם (מזרח אפריקה, סין ודרום קוריאה). תומכת ומלווה את התהליכים במפעלים באופן שוטף.
כותבת בעיתון תעשיית המזון האינטרנטי E-FOOD ומורה לטאצ'י.
גיא רילוב
רכז קשרי חוץ
חקלאי אורגני מחוות מקורה,משק מטעים אורגני בחוף הכרמל. עוסק בחקלאות אורגנית מאז שנת 1989.
משמש בשנים האחרונות סגן נשיא של הארגון האורגני הים תיכוני. מעורב בפעילות הארגון העולמי האורגני IFOAM.
עיקר פעילותו בארגון מתמקדת בקשרי החקלאות האורגנית הישראלית עם התנועה האורגנית בעולם ושיתופי פעולה בינלאומיים
אורי אדלר
מדריך גידולי שדה וירקות אורגניים בשטח פתוח.
מוסמך הפקולטה לחקלאות (1982) בוגר לימודי סביבה של מרכז השל (2007) ובוגר קורס כלכלה סביבתית של מרכז השל (2008).
עוסק בחקלאות אורגנית משנת 2000
אגרונום פעיל בארץ בעולם משנת 1979
רואה בחקלאות אורגנית על גווניה השונים את עתיד החקלאות בארץ ובעולם כחקלאות שמספקת מזון איכותי ובריא לאוכלוסייה. מזון שמיוצר באמצעים ידידותיים לסביבה תוך התייחסות לסביבה הקרובה – מניעת רעלים בסביבת השדה החקלאי ולסביבה הגלובלית – התמודדות עם ההתחממות העולמית.
יפה אלפי-טל
מנהלת המשרד
בכל שאלה כדאי וניתן לפנות ליפה במשרדי הארגון