מצרכים:
1 חזה עוף אורגני "הרדוף"
1/2 כפית צ'ילי גרוס מיובש גרוס
1 כפית עלי טימין טריים
2 שיני שום
2 כפות יין אדום
2 כפות שמן זית
3 כפות שמן קנולה
מלח גס
לעיטור:
4 ענפי טימין קטנים
1/2 כפית צ'ילי גרוס מיובש גרוס
1 כפית עלי טימין טריים
2 שיני שום
2 כפות יין אדום
2 כפות שמן זית
3 כפות שמן קנולה
מלח גס
לעיטור:
4 ענפי טימין קטנים
חזה עוף אורגני צלוי בטימין וצ'ילי גרוס – אופן הכנה:
1. שוטפים את חזות העוף במים קרים ומייבשים לכמה דקות.
2. חוצים את חזה העוף לשני חלקים, על ידי הוצאת הסחוס המרכזי.
3. חוצים את חזות העוף לאורכם, שיהיו 2 פרוסות שלמות מכל חצי חזה עוף.
4. כותשים את שיני השום.
5. מניחים את חזות העוף בקערה רחבה. מתבלים בצ'ילי גרוס מיובש, עלי הטימין, חצי כפית שום כתוש, יין אדום ו-2 כפות שמן זית. מעסים היטב את חזות העוף כדי שיכוסו בתיבול ומניחים ל-30 דקות לספיחת טעמים.
6. מחממים שמן קנולה במחבת רחבה לחום בינוני.
7. צולים את חזות העוף משני הצדדים למשך 4-5 דקות, יש לשים לב שלא לצלות יתר על המידה, כדי שהעוף ישאר עסיסי.
8. בוזקים על העוף קורט מלח גס.
9. מניחים מעל כל מנה את ענפי הרוזמרין ומגישים חם.
2. חוצים את חזה העוף לשני חלקים, על ידי הוצאת הסחוס המרכזי.
3. חוצים את חזות העוף לאורכם, שיהיו 2 פרוסות שלמות מכל חצי חזה עוף.
4. כותשים את שיני השום.
5. מניחים את חזות העוף בקערה רחבה. מתבלים בצ'ילי גרוס מיובש, עלי הטימין, חצי כפית שום כתוש, יין אדום ו-2 כפות שמן זית. מעסים היטב את חזות העוף כדי שיכוסו בתיבול ומניחים ל-30 דקות לספיחת טעמים.
6. מחממים שמן קנולה במחבת רחבה לחום בינוני.
7. צולים את חזות העוף משני הצדדים למשך 4-5 דקות, יש לשים לב שלא לצלות יתר על המידה, כדי שהעוף ישאר עסיסי.
8. בוזקים על העוף קורט מלח גס.
9. מניחים מעל כל מנה את ענפי הרוזמרין ומגישים חם.