הארגון לחקלאות אורגנית
  • אודות
    • מי אנחנו?
    • צוות הארגון
    • אמינות ואיכות
    • שאלות ותשובות
    • מהי חקלאות אורגנית
    • מריו לוי – חקלאות אורגנית בישראל
  • פעילויות הארגון
    • בטאון
    • התורה האורגנית
    • הכשרות והשתלמויות
    • חנויות ונקודות מכירה
    • הנחיות מקצועיות
    • עיבוד ויצור מוצרים אורגנים
    • טפסים
    • קשרים בדובאי
    • ספקי תשומות וקומפוסט
  • גלריית תמונות
  • צור קשר
  • English
  • אודות
    • מי אנחנו?
    • צוות הארגון
    • אמינות ואיכות
    • שאלות ותשובות
    • מהי חקלאות אורגנית
    • מריו לוי – חקלאות אורגנית בישראל
  • פעילויות הארגון
    • בטאון
    • התורה האורגנית
    • הכשרות והשתלמויות
    • חנויות ונקודות מכירה
    • הנחיות מקצועיות
    • עיבוד ויצור מוצרים אורגנים
    • טפסים
    • קשרים בדובאי
    • ספקי תשומות וקומפוסט
  • גלריית תמונות
  • צור קשר
  • English

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין זית שחור וזית מושחר

צבעו של זית בשל הופך בהדרגה מירוק לסגול-שחור. גם זיתים בשלים בצבע סגול-שחור מכילים מרירות ממנה מנסים להפטר בתהליך הכנת הזית.
הדרך המסורתית היא הטבלת הזיתים במלח במשך מספר שבועות להוצאת המרירות. התעשייה הקונבנציונלית פיתחה שיטות מהירות ואלימות להכנת זית שחור. במקום לכבוש זיתים שחורים הם לוקחים זיתים ירוקים וצובעים אותם בשחור על ידי שימוש במגוון כימיקלים ומלחי ברזל.
התהליך הכימי יוצר פרי שחור מבריק וחסר טעם של זית (נפוץ מאוד בפיצריות ובשימורים). התקנות מחייבות לכתוב "זית מושחר" ולא זית שחור.
אבל מה לגבי זיתים בתפזורת? כמובן שהתקנות האורגניות לא מאשרות שימוש בכימיקלים וצבעי מאכל מלאכותיים.
בזית שחור אורגני יש זית, קצת מלח וזהו. בתאבון.

מה גורם לתוצרת הקונבנציונאלית להישאר טרייה הרבה מעבר למה שתכנן הטבע?

כמעט כל צרכן אורגני נתקל לפעמים בתסכול מפרי או ירק שנרקב בתוך ימים ספורים, לפני שהספקנו לצרוך אותו, בעוד שהורגלנו שפרי או ירק קונבנציונאלי מחזיק יותר.

מה גורם לתוצרת האורגנית להירקב מהר יותר? ובכן, השאלה הנכונה היא מה גורם לתוצרת הקונבנציונאלית להישאר טרייה הרבה מעבר למה שתכנן הטבע.
חיי מדף ארוכים הם שאיפה של כל בית אריזה, קמעונאי, משווק וצרכן.
כדי להאריך את חיי התוצרת הקונבנציונאלית פותחו מגוון תכשירים כימיים שבאים להאריך חיי מדף, בעיקר קוטלי פטריות או תכשירים הורמונאליים.
חלקם של קוטלי הפטריות הם סיסטמיים, כלומר: חודרים לתוך הרקמה ופועלים בתוך הפרי ולא על פני השטח (ולכן גם אם תשטפו את הפרי במים וסבון החומר נשאר בפנים).
קבוצת החומרים השנייה היא הורמונאלית שתפקידה לבטל תהליכי הבשלה טבעיים בפרי שגורמים להתרככות ובכל מאפשרת אחסון ממושך.
שתי שיטות עיקריות נהוגות ליישום חומרי ההדברה וההורמונים הסינטטיים: ריסוס על פני הפירות או טבילה באמבט המכיל את קוטלי הפטריות. שילוב של חומרי הדברה כנגד מחלות ופטריות והורמונים אשר מעכבים תהליכי הבשלה טבעיים הם הגורמים העיקריים לחיי המדף הארוכים של הפרי הקונבנציונאלי.

מיותר לציין שכל החומרים הללו אסורים בתכלית האיסור בגידול אורגני.

פרי וירק אורגני נקטפים וזהו! תאכלו אורגני טרי, בריא ובעונתו.

חיפוש באתר
צרו קשר
הצטרפו אלינו בפייסבוק
תפריט האתר
  • דף בית
  • מי אנחנו?
  • צוות הארגון
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
פעילויות הארגון ומידע כללי
  • טפסים
  • התורה האורגנית
  • הנחיות מקצועיות
  • הכשרות והשתלמויות
  • חנויות ונקודות מכירה
  • מחירון מוצרים אורגניים
  • קשרים בדובאי
  • IFOAM – ORGANICS
צור איתנו קשר

רח' היסמין 1 רמת אפעל 52960

  טלפון: 03-7361097/8
  פקס: 03-7361103
  דוא"ל: yafa@organic-israel.org.il

נבנה ע"י באזז אינטראקטיב
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס